Sivut

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

San Francisco & San Diego

Hupsista, kun on aika taas vierahtanyt. Pitanyt tosiaan kirjoittaa lomaviikosta jo kauan sitten. No tassa tulee pienta tarinaa!

26.2. suuntasin San Franciscoon. Pikkuissen jannitti pienta tyttoa lahte yksin reissaaamaan Kaliforniaan, mutta pidin aidin mielessa ja muistin, etta isi opetti uimaan, joten varmasti parjaan. :D
Samaisena paivana lahdin kiertelemaan kaupunkia. San Franciscon maet ovat aivan uskomattomia. Ylos, alas, ylos, alas ja ylos ja alas. Tarkoituksena oli tavata ranskalainen au pair-kaverini Golden Gate Bridgella, mutta ongelmaksi muodostui se, etta han oli toisella puolen siltaa, kuin mina. Sillan ylittaminen autolla on melko kallista, en tiennyt milla bussilla olisin paassyt ylitse, kello oli jo aika paljon ja sillalla tuuli hurjasti, joten paatin olla ylittamatta sita kavellen. Silta oli kylla huikea. Kaunis ja mahtava.




Kaupungintalo



Maki ylos, maki alas...

Golden Gate Bridge

Seuraavana paivana vuorossa oli paljon historiaa kertova Alcatraz. Sinne paasya olin odottanut jo pitkaan. Aamuvarhaisella suuntasin Pier 33:lle, josta lautta Alctraziin lahti. Kaupungista on matkaa saarelle vain 2.24 km (1,4 mailia), joten lauttamatka oli nopeasti ohitse. Saari oli vaikuttava heti ensisilmayksella. Tein kierroksen vankilassa kuuntelemalla kuulokkeilla opastetun kierroksen. Ohjelmassa puhuivat oppaan lisaksi vankilan vartijoita ja vankeja. Paljon opin uutta tasta kuuluisasta vankilasta ja jotenkin koko reissu oli sykahdyttava. En oikein osaa pukea sanoiksi kaikkia niita tunteita, mita historia minussa herattaakaan ja varsinkin silloin, kun paasee itse paikan paalle nakemaan, kokemaan ja kavelemaan samoja jalanjalkia pitkin. En voi muuta, kuin suositella todella paljon vierailua siella. Minun pieneen paani ei vain mahdu se, etta Frank Morris ja Anglinin veljekset todella kaiversivat sen paksun kiviseinan lusikoilla auki ja paasivat karkuun sielta. Itse kun siella kaveli, tuli todellakin tunne, etta taalta on mahdoton paeta. Hurja paikka!
 
Broadway, eli vankilan keskuskaytava

Ensimmainen majakka Tyynen valtameren rannikolla

Vankien ulkoilualue. Kerran viikossa sai viettaa tunnin taalla.


Sellit eivat olleet kovin suuria. Takaseinassa pakoaukko.



Paivaani jatkoin kiertelemalla San Franciscon satama-alueella. Pier 39 on erittain kuuluisa paikka ja siella on paljon kauppoja, ravintoloita, merileijonia ja muuta nahtavaa. Myos Fishermans Wharf oli nakemisen arvoinen paikka. Se paikka on kuuluisa kalaruuistaan. Paivan paatteeksi ajoin vanhalla kunnon Cable Carilla takaisin hostellilleni pain. Se, jos joku oli hurjaa! Kokoajan oli pieni pelko, etta mitas, jos jarrut eivat enaa toimikkaan! Onneksi ne jarrut toimivat moitteettomasti.

Karuselli Pier 39:lla


Pier 39

Merileijonia!

Fishermans Wharf

Cable Car


28.2. oli viimeinen paivani San Franciscossa. Aamulla tapasin lopulta ranskalaisen au pair-kaverini ja hanen tyttoystavansa. Vietimme hauskan aamu- ja keskipaivan kierrellen San Franciscon keskustaa. Taman jalkeen suuntasin Bart-junalla Walnut Creekiin tapaamaan Dania. Tietamattomille hupsuille, niin Dan oli pelaamassa jenkkifutista Jyvaksylassa viime kesana. Oli mukava nahda Dani-boy, vaikkakin aika pikaisesti, kahvin merkeissa! :)




Illalla 28.2. lensin San Diegoon. Heti perjantaina 1.3. suuntasin yhteen San Diegon kuuluisimmista paikoista: Sea Worldiin. Oi, se oli kylla mahtava paikka. Vietin hauskan paivan nahden pingviineja, jaakarhuja, mursuja, hai-kaloja, merikilpikonnia, maakilpikonnia, merileijonia, rauskuja, delfiineja ja miekkavalaita! Puistossa on myos muutama vuoristorata, joten ne oli tietty pakko kokea. Miekkavalaat olivat kylla mahtavia. Siella oli myos pari viikkoa vanha miekkavalas-vauva. Hirmu pieni vauva, syntyessaan vain n. 150 kg ja reilut 2 metria pitka.







Lauantaina aamulla kiertelin satama-alueella hiukan, ennen kuin tapasin toisen Jyvaskylassa viime kesana pelanneen kaverin, Scottin. Satama-alue oli kaunis ja nain siella merileijonan uiskentelemassa! Scottin kanssa suuntasimme yhdelle San Diegon monista rannoista. Ranta oli hirmu suuri. Usko meinasi loppua kesken sita pitkin kavellessa. Lauantai 2.3. oli ensimmaisia kauniita ja kuumia paivia San Diegossa tana kevaana, joten ranta oli taynna ihmisia.
Sunnuntai vierahti ihan vain oleskellessa ja kierrellessa San Diegon keskustaa.












Maanantaina vierailin kuuluisassa San Diegon elaintarhassa. Voi luoja, paikka oli iso. Onneksi oli kartta, muuten olisin varmasti eksynyt. Kaiken maailman elaimia asustaa siella! Ihan kaikkia. Pandat olivat kivoja ja kamelit hassuja. Jaguaarit ja muut kissapedot hirmu kauniita. Pandalla oli vauva! Vauva vaan paatti kaantya juuri pois kunnolla nakyvista, kun paasin kuvia ottamaan. Mutta siella se oli! Nukkumassa aidin sylissa. Mahtava elaintarha. Suosittelen!
Elaintarhan jalkeen kiertelin Balboa Parkissa. Puistossa on paljon museoita ja kauniita puutarhoja. Jalat olivat jo hurjan vasyneet elaintarhassa kavelyn jalkeen, joten en sen kummemmin kierrellyt kaikkia puutarhoja ja museoita, joita puisto olisi tarjonnut. Tyydyin vain kavelemaan puiston lapi (oikeastaan kaksi kertaa, koska ensin kavelin vaaralle puolelle puistoa, kuin mista bussini lahti). Kaunis paikka sekin!












Mahtavan loman vietin! Paljon ehdin nakemaan ja kokemaan. Loman jalkeen vietin pari viikkoa normaalia arkea, jonka jalkeen lahdin host-perheeni kanssa lomalle Havaijille! Havaijista tarinoin myohemmin lisaa.

Tulevana lauantaina 6.4. on kauden ensimmainen peli Utah Jynxia vastaan kotikentalla! Jannittaa jo hurjasti!! Peleista paivittelen kylla varmasti tanne ja Facebookiin ja kaikkialle!

Naihin kuviin ja tunnelmiin. Olkaa reippaita! Pelifiilista hakiessa: Kolme pistetta - Kultakuume http://www.youtube.com/watch?v=pFrPRrxoUrs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti